Her er et super trick til æggesalat og i det hele taget til mayonnaise …. hvide bønner! De kan blendes glatte og lækre og indgå i mayo, så du kan spise meget mere mayo uden ballade!
Ingredienser
- 3 æg
- 125 g kogte hvide bønner
- 2 tsk. dijonsennep
- 3 spsk. mayonnaise
- Salt og peber
- ½-1 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. kapers
- 2 spsk. hakket purløg
- Til servering
- Ristet franskbrød eller rugbrød
- ½ bundt hakket purløg
Fremgangsmåde
Kog æggene i ca. 8 minutter. Skyl dem i koldt vand. Pil og hak dem.
Mos bønnerne med en gaffel eller en minihakker (eller kør dem i en foodprocessor med resten af ingredienserne). Rør de mosede bønner med sennep, mayonnaise, salt og peber i en skål.
Smag til med eddike. Rør hakkede æg, kapers og purløg sammen med bønnedressingen.
Servering
Anret æggesalaten på ristet brød. Top med masser af hakket purløg, og nyd straks.
TIP
Læg æggene ned i en gryde med kogende vand, så vandet dækker. Kogetiden starter, når vandet koger. Skyl straks de kogte æg i koldt vand, så kogningen stopper. Pil, hak og nyd.