Bønnerne er totalt skjulte, så du opdager dem på ingen måde. Dog bidrager de til kagens konsistens, så den er supersaftig – også flere dage efter at den er bagt.
Ingredienser
- 225 g kogte hvide bønner
- ½ stang vanilje
- 150 g blødt smør
- 225 g sukker
- 2 æg
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 100 g cremefraiche 38 %
- 1 spsk. Fintrevet citronskal
- ¼ dl citronsaft
- 2 spsk. blå birkes
- Smør til formen
- ¼ dl citronsaft
- 1 springform, 21 cm i diameter
- Topping
- 3 dl flormelis
- ½ dl citronsaft
- Citronskiver til pynt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Afdryp bønnerne, og mos dem med en gaffel, eller blend dem med en stavblender. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Pisk vaniljekorn, smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Pisk ét æg i ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel og bagepulver i en anden skål, og sigt det i dejen sammen med 1 nip salt. Rør mosede bønner, cremefraiche, citronskal og citronsaft i dejen, og vend til sidst birkes i. Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen i ovnen i 50-60 minutter.
Tjek med en skarp kniv, om den er færdig. Tag kagen ud af ovnen, og dryp citronsaft over den varme kage. Afkøl kagen helt i formen.
Topping
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål til en glat glasur. Tag kagen ud af formen, og fordel glasuren på toppen. Pynt til sidst med citronskiver.
TIP
Pynt kagen med friske bær, hvis du vil have den lidt mere festlig.