Salaten her er virkelig simpel. Men den syrlige grapefrugt og den fede avocado er bare sååå gode sammen med sprøde mandler og skønne belugalinser! Brug salaten som en selvstændig ret eller som tilbehør.
Ingredienser
- 100 g belugalinser
- 100 g mandler
- 2 pink grapefrugter
- 2 avocadoer
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. flydende
- honning
- Salt og peber
- 1 håndfuld koriander
Fremgangsmåde
Skyl linserne, og kog dem møre i rigeligt usaltet vand i 15-20 minutter. Afdryp dem, og lad dem køle en smule.
Rist mandlerne gyldne på en tør pande eller i ovnen ved 200° i 6-10 minutter. Lad dem køle af, og hak dem groft.
Skær skrællen af grapefrugterne. Skær kødet fri fra lamellerne med en skarp kniv, så du får smukke, lyserøde grapefrugtfileter. Klem saften fra frugterne, og gem den i en skål.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Rør grapefrugtsaften sammen med olie og honning i en stor skål, og vend linser, avocado og grapefrugtfileter sammen med dressingen. Krydr med salt og peber.
Servering
Anret salaten på et lille fad. Top med ristede mandler og grofthakket koriander. Servér straks.
TIP
Salaten er især god til grillet kød, BBQ, stegt fisk eller helt alene – måske med et stykke blød gedeost på toppen. Du kan lave salaten med alle slags faste linser.