Postkort

Vi fejrer 25-års jubilæum på havnen i Svendborg!

PROGRAM LØRDAG D. 28. JUNI 2025

10.00 FØDEVAREMARKEDET ÅBNER
Rundbuehallen på Frederiksø og hele området bagved er fyldt med boder, hvor du kan møde 70 fødevareproducenter og forhandlere fra hele landet. Mange af dem har særlige rabatter i anledning af vores 25-års jubilæum.
Se listen med alle udstillerne her

10.00 - 17.00 TAG ’TANGRUTEN’ RUNDT PÅ FØDEVAREMARKEDET
Undervejs får du små gratis smagsprøver på, hvordan syv forskellige Fødevareproducenter bruger tang i deres produkter. Du kan også se, hvordan en havbonde dyrker tang og blive klogere på, hvordan du selv bruger tang hjemme i dit eget køkken.

10.00 - 17.00 SMAG EN OSTETALLERKEN MED 8 NØJE UDVALGTE OSTE 
Både Grand Fromage og Naturmælk har oste med på markedet, og vi nøje udvalgt 8 danske oste til en ostetallerken, som du finder i Kulinarisk Sydfyns bod i Rundbuehallen. Nyd den med et godt glas vin fra en af vinhandlerne på markedet.

11.00 OG 13.30 BØRNEFORESTLLINGEN ’VICTOR VANDDRÅBES VANDVEJ’
I teltet foran Rundbuehallen kan du tage dine børn med til en forestilling for de 3 til 10-årige. Den fortæller om, hvordan lille Victor Vanddråbes går så grueligt meget igennem på sin vej. Forestillingen spilles af Svendborg Vand&Affald og varer 15-20 minutter.

11.30 - 13.30 PØLSESNAK v/ SVENDBORG FORTÆLLEVÆRKSTED
I teltet foran Rundbuehallen kan du også få serveret levende fortællinger på et fad. Det kan meget vel være et magisk måltid, som du ikke vil gå glip af. Så fold lyttelapperne ud og tag med på eventyr. Det er for både børn og voksne.

12.00 TANGFROKOST PÅ KAJEN
Den anerkendte kok Daniel Guldmann, der til daglig træner det danske kokkelandshold, tryller med tang sammen med Restaurant Vi To fra Svendborg, Skarø Is og Havsmag fra Langeland. Vi dækker op ved langborde på kajen foran Rundbuehallen og serverer fire retter med nordisk tang.
Se hele menuen og book pladser her

13.00 LÆR HVOR NEMT DU KAN BRUGE BÆLGFRUGTER I DIT EGET KØKKEN
Ditte fra Linser for Livet giver sine bedste tricks til, hvordan du nemt bruger ærter, bønner og linser i det daglige. Undervejs får du opskrifter og tre forskellige smagsprøver på, hvor godt det kan smage. Du finder Linser for Livet i det yderste telt på kajen bag Rundbuehallen.

17.00 FØDEVAREMARKEDET LUKKER - Vi SES IGEN SØNDAG KL. 10.00-16.00

PROGRAM SØNDAG D. 29. JUNI 2025

10.00 FØDEVAREMARKEDET ÅBNER
Rundbuehallen på Frederiksø og hele området bagved er fyldt med boder, hvor du kan møde 70 fødevareproducenter og forhandlere fra hele landet. Mange af dem har særlige rabatter i anledning af vores 25-års jubilæum.
Se listen med alle udstillerne her

10.00 - 16.00 TAG ’TANGRUTEN’ RUNDT PÅ FØDEVAREMARKEDET
Undervejs får du små gratis smagsprøver på, hvordan syv forskellige Fødevareproducenter bruger tang i deres produkter. Du kan også se forskellige slags tang, blive klogere på, hvorfor det er godt at spise tang og høre, hvordan du selv bruger tang hjemme i køkkenet.

10.00 - 16.00 SMAG EN OSTETALLERKEN MED 8 NØJE UDVALGTE OSTE
Både Grand Fromage og Naturmælk har oste med på markedet, og vi nøje udvalgt 8 danske oste til en ostetallerken, som du finder i Kulinarisk Sydfyns bod i Rundbuehallen. Nyd den med et godt glas vin fra en af vinhandlerne på markedet.

Fredmosekonens Lemonade På Kulinarisk Sydfyns Fødevaremarked

11.00 OG 13.00 BØRNEFORESTLLINGEN ’VICTOR VANDDRÅBES VANDVEJ’
I teltet foran Rundbuehallen kan du tage dine børn med til en forestilling for de 3 til 10-årige. Den fortæller om, hvordan lille Victor Vanddråbes går så grueligt meget igennem på sin vej. Forestillingen spilles af Svendborg Vand&Affald og varer 15-20 minutter.

11.00 OG 13.00 PRØV AT SYLTE TANG MED TANGEKSPERT SØREN ESPERSEN
Naturvejleder og tangekspert Søren Espersen inviterer indenfor i teltet hos Algae Food, hvor du kan lære, hvordan du sylter tang, hvorfor det er godt at spise, og hvad du kan bruge det til hjemme i dit eget køkken. Du finder teltet ved kajen bag Rundbuehallen.

11.30 - 13.00 PØLSESNAK v/ SVENDBORG FORTÆLLEVÆRKSTED
I teltet foran Rundbuehallen serverer Svendborg Fortællerværksted levende fortællinger på et fad. Det kan meget vel være et magisk måltid, som du ikke vil gå glip af. Så fold lyttelapperne ud og tag med på eventyr. Det er for både børn og voksne.

Eddikesur På Kulinarisk Sydfyns Fødevaremarkedjpg

13.00 MØD TV-KOK OG KOGEBOGSFORFATTER LOUISA LORANG
Louisa Lorang viser, hvordan du får linser, bønner, kikærter og ingridærter ind i din hverdagsmad – nemt, lækkert og lidt anderledes, end du måske tror. Du finder hende i det yderste telt på kajen bag Rundbuehallen, hvor hun selvfølgelig også har lækre smagsprøver og opskrifter med.

Der er også mulighed for at vinde hendes nyeste kogebog, der netop hedder ’Bælgfrugt’.

Arrangementet er gratis. Stor tak til Fonden for Fynske Bank, der har gjort det muligt.

16.00 FØDEVAREMARKEDET LUKKER - Vi SES IGEN SIDSTE WEEKEND I JUNI 2026