Referat af seneste Generalforsamling

Referat af Generalforsamling i Kulinarisk Sydfyn mandag d. 18/3 2024 på FOOD, Ryttervej 65, Svendborg

Tilstede var 103 deltagere inklusive Bestyrelsen.

Formand Dorte Hoff Erichsen bød velkommen og foreslog Hjalte Brøndum Mansa som dirigent. Dette blev godtaget, og han konstaterede efterfølgende, at Generalforsamlingen var lovligt og rettidigt indkaldt.

Formandens beretning 

Den opmærksomme lytter vil fra sidste års beretning huske, at vores forening påbegyndte et arbejde omkring Det kulinariske Univers, som skal være med til at synliggøre det store potentiale, vi mener ligger i vores lokalområde.

De foreløbige resultater ses på vores nye logo og snart følger en hjemmeside, der begge signalere, at vi er godt på vej til at realisere den del af visionen. Facebook har med Hanne også fået en gevaldig opblomstring.

Vi står ikke alene med gode ønsker for vores by og omegn, så derfor har vi haft indledende samtaler med Geopark Sydfyn og Byens Gårdbutik, om vi kunne rykke tættere sammen og derved gøre det lettere for lokale og turister, at se sammenhængene i naturen, bæredygtighed og det kulinariske. Ideen er formidlet til Svendborg Kommune og er modtaget i en positiv ånd.

Noget andet, der forhåbentlig kan spille konstruktivt ind i denne sammenhæng er, at Svendborg Event, som vi medlem af, har fået ny daglig leder som Turisme – og Eventchef og Søren Brønserud har vi inviteret med i dag, så han har mulighed for at lære foreningen at kende, - tag godt imod.

Et tiltag som foreningen lancerede i 2023 er et Erhvervsnetværk, hvor aktører i det kulinariske felt kan mødes, få kendskab til hinandens produkter og fremme salget af det lokale, for eksempel ved en morgenmadsbuffet på et overnatningssted. Der er afholdt et møde med stor interesse og 9 virksomheder har foreløbig meldt sig ind. Vi håber på mange flere, efter det næste møde i april i år.

Sommerens fødevaremarked kom hjem til Frederiksøen efter manges ønske og selvom der var færre udstillere end tidligere, var tilbagemeldingen fra alle involverede, at det er den rigtige location.

Julefødevaremarkedets stadepladser i Rundbuehallen var hurtigt udsolgt og på trods af et stort udbud af diverse julemarkeder på Fyn, er gæsterne bevidste om, at det er her de kan handle kvalitet. Man nyder synet af et lille modeltog, køber lodder til julelotteriet, hvor vores næstformand hvert år vinder præmierne, eller spiser hjemmelavede æbleskiver og drikker æblegløgg.

Som lovet sidste år, skulle konceptet for Suppens dag gentænkes og det gik over alt forventning, at gæsterne bestilte billetter på hjemmesiden og kom ind i to hold, så der både var plads og tid til de 1000 fremmøde.

C.C. Jensen gav en donation på 10.000 kr. og 12 restauratører deltog i løjerne og disse var;

Stella Maris, Dan Hostel, Hotel Ærø, Hotel Christiansminde, Hotel Svendborg, Øhavskøkkenet, 105 Bar&køkken, Bistro Le Clos, Pams African restaurant, Cafe Foderbrættet, Svendborgsund, Frederiksøens Fiskebar.

For alle arrangementer skal lyde en kæmpe tak til de frivillige, udstillere og restauratører.

Som altid arbejder bestyrelsen benhårdt på økonomien i Kulinarisk Sydfyn og vores tilknytning til Fynske Bank forsætter heldigvis. Desuden søger vi igen midler hos LAG Søm og Halbergfonden, i håb om, at alle gode kræfter vil arbejde for vores mål i fremtiden.

Som vores abdicerede monark tidligere har refereret til; Sorrig og glæde vandre til hobe og den triste del af min beretning er den, at skolen her lukker og dermed også vores fantastiske samarbejde med dygtige lærere, ledelse og elever, hvilket vi er utrolig kede af. En stor tak for samarbejde og lån af lokalerne her gennem mange år.

Vores mangeårige bestyrelsesmedlem og husskribent Peter Faber har meldt sin afgang og vi vil savne hans store engagement i den gode sags tjeneste. Af hjertet tak.

En sidste tak skal lyde til jer medlemmer, som bakker op om foreningen og forhåbentlig går herfra som ambassadører, så vi kan vokse os større i det kommende år.

Formand
Dorte Hoff

Spørgsmål til Formandens beretning:

Der blev der spurgt ind til det omtalte samarbejde med Byens Gårdbutik. Daglig leder Anne Hjortenberg svarede, at Byens Gårdbutik er ejet af AOF, og det er deres ønske at få en samarbejdspartner. Fristen for dette var først sat til 1/4 2024, men håber nu at blive forlænget til 31/12 2024. Det vil ifølge Anne Hjortenberg give den fornødne tid til at få de samarbejdsaftaler på plads, der arbejdes på i øjeblikket.

Herefter blev Formandens beretning godkendt.

Aflæggelse af det reviderede regnskab af Bogholder Svend Madsen

Svend Madsen gennemgik årsrapporten med resultatopgørelse for 2022/23 og forklarede revisor Esben Buch-Andersens grundlag for konklusion med forbehold:

’Der foreligger ikke tilsagn fra sponsorer, og det rejser betydelig tvivl om foreningens fortsatte drift. Jeg må derfor tage forbehold for foreningens mulighed for at fortsætte driften.’

Ifølge Bogholder Svend Madsen er det betingelserne, da vi på nuværende tidspunkt af året – hvor vi stadig mangler svar på ansøgte støttebidrag og fondsmidler – ikke kan garantere, at foreningens indtægter kan dække udgifterne. Det fremgår også af årsrapporten:
’Bestyrelsen har udarbejdet budget for 2024, der viser positiv indtjening, men under forudsætning af at der modtages tilskud til foreningen.’

Årets resultat viste et underskud på 78.058 kr.

Projektleder Mikael Hansen tilføjede efterfølgende, at dette underskud skal ses i lyset af, at Kulinarisk Sydfyn siden efteråret 2023 har arbejdet med udvikling af en ny hjemmeside, hvortil vi har fået et tilskud på 100.000 fra Fonden for Fynske Bank, der først bliver udbetalt i juni 2024.
Fonden for Fynske Bank har derudover bevilget 125.000 til nye aktiviteter i 2024, hvilket modtog stor applaus fra forsamlingen.

Regnskabet blev herefter godkendt

Indkomne forslag

Kulinarisk Sydfyns bestyrelse ønskede en ændring i Pkt. 4 i Vedtægterne, hvor der står:

4. Bestyrelsen består af 7-13 personer, hvoraf de 7 udpeges således:

– Beværterforeningen for Svendborg og omegn af 1884
– Fyns Amts Avis
– Cittaslow-certificeret repræsentant, bosiddende i Svendborg kommune
– Turistforeningen for Sydfyn
– Shopping Svendborg
– Svendborg Erhvervsskole
– Smagen af Fyn producent

Bestyrelsen ville gerne ændre Vedtægterne, så der fremover kommer til at stå:

4. Bestyrelsen består af 7-13 personer, hvoraf de 7 udpeges således:

– Beværterforeningen for Svendborg og omegn af 1884
– Lokal repræsentant fra Hotel og Restauration
– Cittaslow-certificeret repræsentant, bosiddende i Svendborg kommune
– Turistforeningen for Sydfyn
– Shopping Svendborg
– Lokal fødevareproducent
– Repræsentant for de frivillige hjælpere

 Forsamlingen havde ingen indvendinger mod vedtægtsændringen.

Fastsættelse af kontingent

Bestyrelsen ønskede af hæve kontingentet fra nuværende 200 kr. til 275 kr.
Eneste indvending fra Forsamlingen var, hvorfor det ikke blev hævet til 300 kr. Det fik foreningens kasserer, Lui Haas Jensen, til at rejse sig og sige, at han havde forberedt sig på at skulle retfærdiggøre stigningen i kontingentet. I stedet takkede han for den store opbakning fra medlemmerne, der er helt afgørende for at sikre foreningens videre eksistens. Bestyrelsens fastholdt dog sit forslag, og herefter blev det vedtaget, at kontingentet stiger til 275 kr. fra januar 2025.

Orientering om det kommende års program

Projektleder Mikael Hansen startede med at fortælle om arrangementerne i det forløbne år og gav i den forbindelse en stor ros til de frivillige, der har ydet en fantastisk indsats.
Derefter præsenterede han de arrangementer, der indtil videre er sat i kalenderen for 2024:

21/3 Evaluering af Suppens Dag

9/4 Møde i Erhvervsnetværket

18/4 Litterær middag på Svendborg Bibliotek

19/4 Litterær middag på Svendborg Bibliotek

29/4 Kommunale initiativer for klimavenlige spiseoplevelser

17/5 Fyraftensasparges på Knabegaarden

18/5 Aspargesfrokost på Knabegaarden

30/5 European Maritime Days, Reception

31/5 European Maritime Days, Smagens Vej

2/6 Tasting in the Treetops, Gorilla Park

6/6 Hjælpermøde med de frivillige til Fødevaremarkedet

29-30/6 Fødevaremarked 

7/9 Kulturkulinarisk Byvandring for VL-gruppe

25/9 Råvarebord

I løbet af efteråret: Svampealarm

1/11 Vildtaften i Skovpavillonen

11/11 Møde i Erhvervsnetværket

14-15/12 Jule Fødevaremarked

Mikael Hansen bad forsamlingen om at notere sig den store reception for 850 personer under European Maritime Days d. 30/5, hvor der vil blive brug for så mange frivillige hjælpere som muligt.

Valg af Bestyrelsesmedlemmer

Som følge af den vedtagne vedtægtsændring pegede Bestyrelsen på:

Tom Pedersen, direktør for Hotel Christiansminde, som Lokal repræsentant fra Hotel og Restauration.

Andreas Cæsar Møller Jensen, lokal fødevareproducent fra Svendborg Sennepsfabrik, der tidligere har arbejdet med erhvervsfremme og EU Funding.

Kirsten Juul Petersen, afgående Uddannelsesleder fra FOOD Svendborg Erhvervsskole, som repræsentant for de frivillige hjælpere.

Alle accepterede og blev valgt for de næste 2 år, så Bestyrelsen nu ser således ud:

Dorte Hoff Erichsen – Formand, genvalgt på Generalforsamlingen 2023

Camilla Flensborg – Næstformand, genvalgt på Generalforsamlingen 2023

Lui Jensen, Stella Maris – Kasserer, Repræsentant for Turistforeningen for Sydfyn

Mette Lindahl, Børsen Gastropub – Beværterforeningen for Svendborg og omegn af 1884

Tom Pedersen, Hotel Christiansminde – Lokal repræsentant fra Hotel og Restauration

Anne Hjortenberg, Byens Gårdbutik – Cittaslow-certificeret repræsentant

Andreas Cæsar Møller Jensen, Svendborg Sennepsfabrik – Lokal fødevareproducent

Kirsten Juul Petersen – valgt på Generalforsamlingen 2024

Bent Hougaard – genvalgt på Generalforsamlingen 2023

Martine Rasmussen – genvalgt på Generalforsamlingen 2023

Valg af ekstern revisor

Genvalg til Esben Buch-Andersen

Eventuelt

Der blev efterlyst en oversigt over arrangementerne i det kommende år, og det blev lovet, at den vil fremgå af referatet fra Generalforsamlingen. Nærmere information om de enkelte arrangementer vil desuden fremgå af Kulinarisk Sydfyns nyhedsbrev, Facebook, Instagram og den nye hjemmeside, der lanceres inden længe.