Kulinarisk Sydfyn og Svendborg Event og Turisme inviterer alle madglade fynboer og efterårsturister på en kulinarisk rundtur, når de lokale producenter åbner dørene for arrangementet ”Ud i det blå – med smag på”.
Formålet er at give både lokale og besøgende en anledning til at køre ud i det blå, udforske de mange gårdbutikker og producenter i området og opleve smagen af Sydfyn.
Tag venner og familie med på en kulinarisk rundtur i det sydfynske, mød passionerede producenter, smag på lokale specialiteter, fyld picnickurven eller kig forbi bageren, slagteren og bryggeriet og køb ind til aftensmaden.
Her er de steder, du kan besøge lørdag d. 18. oktober kl. 10-13:
- Thurø Bryghus – åbent i butikken og smagsprøver på lokalbryggede øl.
- Slagterpigerne i Stenstrup – kig forbi og få en snak om godt håndværk og kvalitetskød.
- Lolk’s Frugtplantage – åbent hus med frisk frugt og lokale produkter. Normalt presser de æblemost mandag i efterårsferien, men denne lørdag holder de ekstraordinært åbent, dog uden mostpresning.
- Høkildegård – åbent i butikken med særlige tilbud på kød. I anledning af Thomas’ 60-års fødselsdag: “Thomas fylder 60 – kom og spar 60%!”.
- Svendborgsund Bryghus – åbent både på Tåsinge og i Svendborg med gratis smagsprøver på bryggeriets sortiment.
- Skarø Is – holder åbent med smagsprøver i iscaféen.
- Købmanden i Lundeborg – kom og oplev den særlige købmandsbutik, der har mange lokale produkterpå hylderne, og hør historien bag stedet.
- Aqua Vitae Sydfyn – holder åbent med smagsprøver på deres brændevin i destilleriet.
- Ullemose Frugt – holder åbent med smagsprøver på alle deres forskellige slags æbler, pærer og most.
- Moselund Økologi – holder åbent i det gamle Gudme Slagteri på Teglværksvej 89 i Gudme
- Økologisk Vinimport – Kom og få en smagsprøve på en lækker hvidvin.





